Juha Rankinen

Share Button

Juha Rankinen

Juha är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd som utbildar ungdomar för högskolebehörighet, samt i konsten att leva i och med naturen. Skolans grundsyn är att människan är en del av naturen, och måste därför lära sig bruka naturens resurser på ett uthålligt och miljövänligt sätt, vare sig det är inom jakt, fiske, friluftsliv eller att ta med människor in i naturen.

Juha är utbildad forntida tekniker på Bäckedals folkhögskola och vildmarksinstruktör hos Ray Mears, Woodlore, England.

Juha har arbetat som huvudinstruktör , med världen som arbetsfält, för Ray Mears företag Woodlore, England sedan 1993 men slutade 2006 för att arbeta med Vildmarksgymnasiet.

För närvarande jobbar han jobbar han dessutom för Halmstad högskola, med guidekunskap och naturkännedom för fältbiolog- och turismutbildningarna. Han genomför också varje år föreläsningar i ämnet mot skolor, förbund, föreningar o s v.

Juha är passionerat intresserad av allt som rör människans förhållande till, och brukande av, naturen, vare sig det är jakt/fiske/spårning/hantverk/användbara växter/matlagning eller miljöfrågor/ekofilosofi eller myter/legender/berättande. Utöver allt detta tar han sig nu tid att vidare fördjupa sina kunskaper genom biologiska kurser på högskolor och universitet.

Share Button