Helena von Bothmer

Share Button

Helena von Bothmer

Helena är agronom med vansinnigt intresse av hållbarhet och ekologi. Brinner för att inspirera andra till att själva börja odla sin egen eller del av sin egen mat. Älskar jord och att skapa jord med kompost, maskar och annat organiskt. Sedan 2000 driver hon tillsammans med sin man Stefan, Kosters Trädgårdar på Sydkoster. Det är en besöksträdgård med devisen ”Inspiration för ett gott hållbart liv”. Trädgården är scenen för verksamheten som omfattar kurser, guidningar och i huvudsak grönsaksodlingar både på friland och i växthus. De driver också en gårdsrestaurang i vilken idéerna inom SlowFood dominerar och menyn innehåller en mycket hög andel ekologiskt och eget producerat.

Hela trädgården och själva verksamheten är uppbyggd efter permakultur designprinciper och –idéer. Helena har sedan 1998 varit aktiv inom permakultur rörelsen och har under åren hållit flertal certifikatskurser. Hon har ett utvecklat kurssamarbete mellan GAIANorge och nu med VildKultur och Hällungens kursgård.

Sedan 2009 har Helena också utvecklat förädlingsdelen och tar hand om frukt och bär från ön och förädlar till sylt och marmelad. Hon har varit med och tagit fram ÄKTASYLT varumärke och jobbar i det tillsammans med 7 andra producenter. Äkta Sylt kokas helt utan tillsatser eller industritillverkat pektin. Resultatet är högklassigt mathantverk.

www.kosterstradgardar.se

Share Button